woensdag 10 augustus 2011

Pinot Noir krijgt het te warm in de Bourgogne

"De Pinot Noir druif heeft de grenzen bereikt van zijn aanpassingsmogelijkheden om fijne wijnen en/of bewaarwijnen voort te brengen in de Bourgogne; hij heeft weinig mogelijkheden om op de terroir waar hij momenteel is aangeplant zijn aromatische complexiteit te ontplooien als de temperatuur blijft stijgen" Pichery M-C, BOURDON F. Éléments de réflexion sur quelques impacts économiques du réchauffement climatique sur la filière vitivinicole en Bourgogne. Seminare:“Réchauffement climatique, quels impacts probables sur les vignobles?”, 28-30 Mars 2007.

Picture
Temperatuur Bourgogne
Picture
Temperatuur Bourgogne extrapolatie
“Verdere stijging van de temperatuur kan er toe voeren dat de Pinot Noir verdwijnt uit de de Côte de Beaune regio, en zal worden vervangen door andere variëteiten.”  CHABIN J P, MADELIN M, BONNEFOY C. Les vignobles beaunois face au réchauffement climatique.  Seminare: “Réchauffement climatique, quels impacts probables sur les vignobles?”  28-30 Mars 2007. https://www.u-bourgogne.fr/chaireunesco-vinetculture/Actes%20clima/Actes/Article_Pdf/Chabin.pdf  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten