dinsdag 16 augustus 2011

Brouwland is sponsor van BeNeVit Symposium


Gespecialiseerde leverancier van artikelen voor het maken van wijn en het brouwen van bier…
Apotheker Frans Balis was maakte in het begin van de zeventiger jaren kennis met de hobby van het zelf wijn maken. Midden de jaren zeventig kon je in zijn apotheek al terecht voor enkele wijngisten en kleinere toebehoren terecht. Wij spreken midden de jaren zeventig. Gebeten door het wijnmaak-virus richtte Frans Balis, samen met andere "geïnfecteerden" in België de belangrijkste Amateur wijnmakers vereniging op, het V.A.W., telde al vlug méér dan 5.000 hobbyisten.

Wat in 1972 begon, als een Apotheek met aansluitend drogisterij groeide in het begin van de tachtiger jaren uit tot een groot- en kleinhandel met verdeelpunten in de hele Benelux met toebehoren voor het maken van wijn, bier en likeur. In 1987 nam de 2de generatie het roer over, en BROUWLAND werd in de jaren negentig de meest gespecialiseerde leverancier op het Europese vasteland met een aanbod van méér dan 3.000 produkten voor zowel de professionelen als voor de hobbyisten.

In het nieuwe gebouw van 3700 m², waar wij sinds 2001 in huizen, realiseerde BROUWLAND dankzij sterke eigen merken, een efficiënte distributie en het streven naar maximale klanten- tevredenheid een groei naar 35 medewerkers met producten uit meer dan 65 landen; en met een export- aandeel van 50 %.

Een constant zoeken naar nieuwe producten en het opvolgen van de laatste trends maakt dat bij BROUWLAND altijd het meest uitgekiende assortiment voor de klant beschikbaar is. Niet enkel voor de hobbyist maar ook voor de professionelen : microbrouwerijen, fruitsapbedrijven, wijngaardeniers: allen vinden ze hun weg naar BROUWLAND.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten