dinsdag 14 juni 2011

EU wijnbeleid en hybriden

Met de opkomst van nieuwe wijnregio's in België en Nederland gaat ook de wetgeving voor deze wijnbouwers een steeds belangrijkere rol spelen.

Terwijl de pioniers nog vrijwel zonder enige regelgeving konden starten is er steeds meer wettelijke omkadering gekomen. Aanvankelijk betrof het enkel nationale wetgeving, maar door de EU-regelgeving gaat steeds meer de nationale wetgever zich aan Europese richtlijnen en verordeningen moeten aanpassen.

Het is voor de wijnbouwers, toekomstige wijnbouwers en liefhebbers niet eenvoudig om nog te weten wie er juiste keuzes maakt of juiste adviezen geeft. Met deze voordracht komt er duidelijkheid in deze verwarrende regelgeving.
Minstens zo belangrijk is de blik in de toekomst. Welke ontwikkelingen zijn er te verwachten. En ook hierbij geen persoonlijke meningen of voorkeuren, maar objectieve waarnemingen, constateringen en feiten die over enkele belangrijke aspecten geen twijfel laten bestaan over de te verwachten ontwikkelingen.

Een voordracht voor professionele wijnbouwers of mensen die er bij betrokken zijn zoals investeerders, financiers en leveranciers. Maar ook voor hobby wijnbouwers en wijnliefhebbers is het bijzonder interessant.

Voor meer informatie contacteer: benevit2011@gmail.com

1 opmerking:

  1. Mooi initiatief en uitstekende sprekers. De tijd is er rijp voor om de Belgische en Nederlandse wijnbouw naar het volgende niveau te brengen.

    Frank Delsing
    Wijngaard Rubaiyat
    Schinnen, Nederland

    BeantwoordenVerwijderen