woensdag 17 augustus 2011

TONG steunt het BeNeVit Symposium

Het wijnblad TONG, dat onlangs nog werd uitgeroepen tot 's werelds beste wijnmagazine, steunt het BeNeVit Symposium. Mensen die iets van wijn kennen weten het symposium op zijn waarde te schatten. Nu hopen wij dat ook de minder gespecialiseerde pers aandacht zal schenken aan 'de boodschap'. Het is immers de hoogste tijd dat de publieke opinie zijn mening over wijnbouw in Nederland en BelgiĆ« gaat herzien. De mogelijkheden voor de wijnbouw worden immers nog steeds onvoldoende onderkend.

Qua kwaliteit zijn er inmiddels voldoende wijnbouwers die het bewijs 'op tafel zetten'. Hiervoor komt op het symposium de wetenschappelijke verklaring. Naast klimatologische factoren is de juiste keuze van de stokken en een vakkundige techniek natuurlijk een voorwaarde voor kwaliteit. Deze onderwerpen zijn dan ook van buitengewoon groot belang.

Ook al maakt men heel goede wijn, voor de verdere ontwikkeling van de wijnbouw is het belangrijk dat onze toekomstige wijnbouwers de middelen krijgen om hun plannen te realiseren. En daarvoor is het dan weer belangrijk dat investeerders en banken hun plannen bedrijfseconomisch juist kunnen beoordelen. De kennis op het vlak van de wijnbouweconomie speelt hierbij een grote rol, alsook de wetgeving op Europees, nationaal en lokaal vlak. Dit onderwerp mag dan ook zeker niet worden vergeten. 

http://www.benevit.org/agenda.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten